idee voor het ophangen van de woordkaarten van veilig leren lezen

Dit is een idee voor……
Een vader in mijn klas heeft voor mij een houten bord gemaakt voor alle woordkaarten.

Aanvankelijk voor de oude kaarten van versie 2 van VLL. Nu we naar de nieuwe versie van KIM zijn natuurlijk ook voor de nieuwe kaarten.
Ik wilde alle kaarten namelijk behouden in mijn klas als een soort lijst/prent. Ik vond de kaarten op een lat een beetje armoedig ogen.

Ook al zien we de woorden niet meer omdat ze omgedraaid worden na verloop van tijd…..
Nu kunnen de kaarten toch blijven hangen zonder het woord eronder. Dit ziet er leuk en gezellig uit.

Voor de kinderen is het leuk dat ze de kaarten toch kunnen blijven zien.

vll-woordkaarten-versie2

En hier onder zien we de nieuwe versie met KIM-woordkaarten
De kaarten hangen er al maar zijn nog niet omgedraaid. De kinderen weten wat er gaat komen.
Wanneer de kaarten weer omgedraaid moeten worden kunnen ze nog steeds terugkijken naar wat er al geweest is.

vll-woordkaarten-versie-kim

Ik hoop dat jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen misschien !

(het klopt dat de woordkaarten van kern 5 en kern 6 verwisseld zijn…..doordat mijn vriend mij wilde helpen, haha. De groep 4 kinderen die in mijn combigroep zitten hebben het al een aantal keren gezegd dat ze omgedraaid zijn…… komt goed )

groetjes

17 Reacties
 1. R 2 jaar geleden

  Hoi, is inmiddels de maar van dit bord bekend? Ik zou het ook graag maken

  • Auteur
   Jufbijtje 2 jaar geleden

   Hoi,

   Ik heb even aan mijn collega gevraagd of zij dit kan doen omdat ik even niet op school ben.
   Ik hoop hier snel op terug te komen.

   Gr Leonie

   • R 2 jaar geleden

    Aha super! Ik ben benieuwd!?

  • Auteur
   Jufbijtje 1 jaar geleden

   ik ben je niet vergeten….

 2. Marjolein 6 jaar geleden

  Hi Leonie,

  Bedankt voor je reactie. Ik kan nog niet meten, want alle wandkaarten liggen nog in verhuisdozen. En dan is nog de vraag of ik het mag… twee groepen en beiden een beetje hetzelfde. VInden de leerlingen het fijn! Hangen ze wel overzichtelijk genoeg?
  Met andere woorden wat zijn de ervaringen met op deze manier de wandplaten hangen. 😉

 3. Marjolein 6 jaar geleden

  Hallo,
  wat een leuke manier om de wandplaten op te hangen!
  Zijn de maten al bekend? (2de maanversie)
  En hoe vinden de leerlingen het? Hangt het geheel voorin of achterin de klas?
  Ik ga over 1,5 week verhuizen naar onze vernieuwbouwde school en dan mag ik een groep 3 opnieuw inrichten. (alles is al ingepakt… en ik doe nu groep 4)
  Zijn er nog meer tips, dan hoor ik ze graag.

  • Auteur
   Jufbijtje 6 jaar geleden

   Hoi Marjolein, ik heb geen maten maar gewoon opgemeten hoeveel ik er naast elkaar wilde hebben en onder elkaar (verdeeld in 3 rijen) Het bord hangt nu nog aan de zijkant en is voor de kinderen heel overzichtelijk.
   Ik ga ook verhuizen naar een ander lokaal en neem dat bord mee. Het komt daar achterin de klas te hangen omdat dat de enige plek is waar het past. Wanneer de kaarten omgedraaid zijn is het toch nog steeds leuk om naar te kijken.

   Ik be benieuwd naar je inrichting. Stuur je een foto?

   Gr leonie

 4. Charlotte 7 jaar geleden

  Hoi, wat een leuk idee. Heb jij toevallig pictogrammen van de woordkaarten van VLL? Bij ons ontbreken er enkele…

  Groetjes, Charlotte

  • Auteur
   Jufbijtje 7 jaar geleden

   Ja dat weet ik ;-( Ik heb er al meermalen om gevraagd bij Zwijsen maar ze denken steeds dat ik andere picto’s bedoel.
   Ik wil ze nl ook graag in zw/w voor de weektaak……..
   Misschien kun jij ook vragen om de pucto’s bij Zwijsen dan ben ik niet meer alleen 😉

 5. Marike 7 jaar geleden

  TIP; Wanneer je de woordkaarten na elke kern verkleind kopieert (en lamineert) dan kun je ze beter kwijt in je overvolle of kleine klas. De originele woordkaarten kun je terug leggen in de doos. Zo blijven ze ook langer mooi. Maak op de juiste grootte een lijst van purschuim, spuit de lijst in een leuke kleur (action) en hang in de bieb van je klas. Je gelamineerde woordkaarten-miniversie plak je met kneedgum gewoon op de muur binnen de lijst. SUCCES!

  • Auteur
   Jufbijtje 7 jaar geleden

   Dank je Marike !!!

  • Marie 4 jaar geleden

   Hallo,
   Vraagje… Heb jij dit gemaakt en ben je bereid dit te delen?

   Alvast bedankt!

   Mvg,
   Marie

   • Auteur
    Jufbijtje 4 jaar geleden

    Hoi Marie,

    Ik begrijp niet helemaal wat je precies bedoelt.
    Dit is zoals onze woordkaarten ophingen in de klas.
    Ik heb dit dus al gedeeld.
    De kaarten zelf zijn van Zwijsen en dus gekocht.

    Groetjes Leonie

    • m 4 jaar geleden

     Hallo,
     Ik had het op de verkleinde, gelamineerde woordkaarten waarover Marike het had.. 🙂

     • Auteur
      Jufbijtje 4 jaar geleden

      Hoi ,

      duidelijk 😉 misverstand

 6. Malou 7 jaar geleden

  Wat zijn de afmetingen van het bord? Ik vind het wel een heel leuk idee! Misschien kan ik bij mij ook een vader regelen die dat zou willen maken! Alhoewel ik nog even moet bedenken waar! haha

  • Auteur
   Jufbijtje 7 jaar geleden

   Uhm nou uhm 😉 Dat zou ik nu zo even niet weten uit mijn hoofd. Wij hebben nu vakantie dus opmeten kunnen we later. Ik zou zeggen leg de woordkaarten naast elkaar en hou er een mooie tussenruimte tussen steeds. Hij kan ietsje kleiner maar ook ietsje groter. Het is geen vaste maat.

   Mocht je hulp nodig hebben , hoor ik het wel,

   groetjes Leonie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2016-2023 |  www.jufbijtje.nl | Teksten en afbeeldingen van derden zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren. | Algemene voorwaarden | Contact | JufBijtje is een handelsnaam van  Original1 Design te Poortugaal | KVK : 55504388 • BTW: NL002178380B02

Neem contact op

We horen graag wat je van de website vindt en beantwoorden graag je vragen! Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?