Veelgestelde vragen

Inmiddels krijgen we meer dan 35000 bezoekers en 30GB tot 40GB datatraffic per week!
Hierbij krijgen we op de website, via email en via de social kanalen veel vragen waarvan we de meest gestelde vragen graag voor je beantwoorden!.

Vragen over de webshop en downloaden van materiaal.

Nadat je hebt afgerekend ontvang je een e-mail met daarin jouw persoonlijke downloadlinks. De links zijn uniek en elke link kan maximaal 5 keer gebruikt worden om je aangeschafte materiaal te downloaden naar je computer, telefoon of tablet.

Hoe werkt het downloaden:

Afhankelijk van het apparaat, besturingssysteem en je browser kan de manier waarop je computer omgaat met download-links verschillen. Doorgaans zijn er twee scenario’s

1: Direct openen na klikken:
Bij het klikken op een download-link zal het bestand geopend worden in je standaard-browser. Hierna kan je het bestand opslaan op je computer of telefoon. Gebruik hiervoor de “Opslaan als” knop in je browser.

2: Directe download:
Sommige browsers downloaden het bestand direct naar de downloads-map op je computer. Na het klikken op de download-link zal je browser het bestand direct opslaan in de Downloads map op je computer of je telefoon.

Op al het materiaal aangeboden via de webshop geldt een download-limiet van 5 keer. Dit houdt in dat je de persoonlijke download links, die je per email ontvangt, maximaal 5 keer kunt gebruiken om het materiaal naar je computer, telefoon of tablet te downloaden.

Tips:

  • Probeer het materiaal een keer te downloaden en daarna vanuit de downloads-map door te sturen naar je werkadres.
  • Sla de originele email goed op, deze kan je in de toekomst gebruiken om het materiaal opnieuw te downloaden.
  • Stuur de email door naar je werkadres om daar ook je materiaal te kunnen downloaden.

Heb je door een technisch probleem met je computer je downloadlimiet bereikt? Neem dan contact op en we helpen je graag verder.

Materiaal dat je koopt in de webshop is in eerste instantie bedoeld voor persoonlijk gebruik, thuis of in je eigen klas. Online, per e-mail of in print delen van materiaal met andere ouders of leerkrachten is dan ook niet toegestaan.

Andere vragen:

Het overgrote deel van de bestanden bieden we aan in .PDF formaat. Je kunt deze bestanden openen met Adobe Reader of een moderne browser zoals Google Chrome of Edge.

In sommige gevallen bieden we bestanden in .PNG of .JPG bestanden aan en soms worden de bestanden gebundeld in een gecomprimeerd .zip document.

Helaas, we gebruiken geen Microsoft Word of Powerpoint om onze documenten te maken. Alle documenten op de website worden gedeeld in PDF formaat zodat ze eenvoudig te openen en te printen zijn.

De uitzondering zijn werkjes van onze gastjuffen- en meesters die soms werkjes in Word-formaat aanleveren. Maar let op; Ook voor deze werkjes geldt dat je ze niet zomaar mag aanpassen en zelf publiceren!

Dat klopt. De meeste bestanden worden voor publicatie beveiligd tegen bewerken. Dit is een bewuste keuze om te voorkomen dat anderen de bestanden bewerken en (onder eigen naam) publiceren.

Ook vragen de auteurs van ingekocht beeldmateriaal om de publicaties te beveiligen om te voorkomen dat de plaatjes door derden worden gebruikt en gepubliceerd.

Dat klopt. Wij publiceren alleen .PDF documenten die geopend kunnen worden met;

En alle andere applicaties die .PDF bestanden kunnen lezen

Bedankt voor je oplettendheid! Als je een foutje ziet kan je dit melden in een reactie direct bij het bericht of je kunt een mailtje sturen naar info@jufbijtje.nl We zullen het controleren en aanpassen!

De werkjes van onszelf en onze gastjuffen- en meesters worden gemaakt in de (schaarse) vrije tijd die wij als leerkrachten koesteren. Verzoeknummers doen we dan ook niet tenzij er bijzondere omstandigheden van toepassing zijn.

Vragen mag altijd, maar de vuistregel is dat we geen werkjes maken of aanpassen die we niet voor generiek gebruik op de site kunnen plaatsen.

Alle werkjes worden in een generiek .PDF formaat geupload en voor plaatsing getest. Als je computer een foutmelding geeft ligt dat vrijwel zeker bij de applicatie waarmee je het .PDF bestand probeert te openen.

Kijk altijd of je PDF applicatie up-to-date is of probeer een ander programma. We hebben helaas niet de middelen om de functie van een helpdesk op ons te nemen.

Helaas, de ontwerpbestanden houden we intern en zijn bovendien afhankelijk van artwork die we zelf inkopen en waarop een licence agreement van toepassing is. Daarom is het ook niet toegestaan om plaatjes uit de PDF documenten te gebruiken in je eigen werkjes.

Lief dat je het aanbiedt, maar de werkjes van onszelf en onze gastjuffen- en meesters worden alleen op deze site en/of de site van de auteur van het werkje geplaatst. Bestanden uit de webshop zijn ook bedoeld voor persoonlijk gebruik en mogen niet online verspreid worden.

Delen van het werkje zelf hebben we liever niet, je mag wel altijd linken naar deze website of de pagina waarop het werkje te downloaden is. We plaatsen zelf alle werkjes op Facebook en Instagram, vanuit hier kan je deze delen.

Hoe maken wij de werkjes

De werkjes die wij zelf publiceren (dus niet de werkjes van onze gastjuffen- en meesters) worden opgemaakt in een grafisch ontwerpprogramma (Adobe Illustrator) en gepubliceerd in .PDF formaat.

Wie tekent de plaatjes?

De werkjes die wij zelf publiceren maken wij op met plaatjes die wij zelf inkopen bij het platform Teachers Pay Teachers. De meestgebruikte plaatjes zijn van Educlips of stock-sites met (vector) artwork, al dan niet betaald of freeware.

Copyright 2016-2023 |  www.jufbijtje.nl | Teksten en afbeeldingen van derden zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren. | Algemene voorwaarden | Contact | JufBijtje is een handelsnaam van  Original1 Design te Poortugaal | KVK : 55504388 • BTW: NL002178380B02

Neem contact op

We horen graag wat je van de website vindt en beantwoorden graag je vragen! Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?