Dag Juffen, meesters en ouders.

 

De afgelopen weken is er groot onderhoud uitgevoerd aan de website van JufBijtje. Er zijn wijzigingen aan “de voorkant” maar nog veeeeel meer wijzigingen “onder de motorkap“. Hierdoor is de website tijdelijk slecht bereikbaar, traag en ronduit vervelend geweest waarvoor mijn excuses.

Groeipijnen

De website bestaat al sinds 2016, maar sinds twee jaar is de website enorm gegroeid zowel in datatraffic als in bezoekersaantallen. Hiervoor hebben we ons webhostingpakket meerdere malen een upgrade gegeven maar zelfs het “dikste” pakket bij onze hoster begon te zwichten onder de druk downloadende leerkrachten. Op sommige momenten waren zoveel leerkrachten aan het downloaden dat we e-mails kregen van de hosting met de opmerking dat we, ondanks dat we een abonnement met ongelimiteerde datatraffic hebben, opletten dat we de fair use policy niet overtreden. Oef!

jb_Tekengebied 1
jb_SiteUpdate_Pagegraphic2

De website moest sneller

De meeste datatraffic kwam natuurlijk van de downloads, maar ook de vrolijke animaties, achtergronden en inladen van veel media deden de snelheid van de site niet ten goede. Daarom hebben we een aantal weken besloten de website op bepaalde punten te vereenvoudigen. We hebben de achtergronden meer statisch gemaakt en compressie toegepast op de afbeeldingen.

Daarnaast hebben we onder de motorkap flink gesneden in de software, code geoptimaliseerd en caching toegepast om de site sneller te laten laden. Zo nu en dan hebben we nog te maken met wachttijden maar “overall” is de snelheid van de site enorm verbeterd.

Een nieuwe webshop!

De meest zichtbare wijziging is de introductie van de nieuwe webshop op JufBijtje! Ja, natuurlijk blijft de focus bij gratis materiaal, maar na een proef met donaties (waarvoor dank aan de gulle gevers) hebben we besloten om een kleine webshop te starten waar we materiaal aanbieden waar we veel tijd en/of geld in hebben geïnvesteerd.

jb_SiteUpdate_Pagegraphic3
jb_SiteUpdate_Pagegraphic4

Sparen voor een huis op Hawaii?
Nee, niet echt. We houden de prijzen leerkracht-proof en de opbrengst gaat voornamelijk naar de inkoop van artwork, licenties voor de ontwerpsoftware, domeinnaamregistratie, hosting en de hardware die nodig is om materiaal te kunnen maken. Oh, en zo nu en dan een doos brownies voor als we onszelf weer een weekend opsluiten in de zolderkamer om te werken aan de site en/of het materiaal.

Wat nog meer?

Op de achtergrond blijven we zichtbaar en onzichtbaar werken aan optimalisatie van de website en introduceren van nieuwe functionaliteit. De webshop zal worden uitgebreid met software waarmee je direct in de shop kunt filteren op niveau, thema en type werk. Ook gaan we regelmatig leuke acties organiseren waarbij je korting kunt krijgen op leuke producten.

Tip : Omdat je zo ver bent gekomen dat je dit leest; Op deze pagina staat een kortingscode verstopt waarmee de eerste 10 vinders eenmalig 50% winkelwagenkorting in de webshop krijgen!

jb_SiteUpdate_Pagegraphic5
jb_SiteUpdate_Pagegraphic6

Met dank aan jullie en de gastjuffen- en meesters!

Jufbijtje kan niet bestaan zonder de inzet van andere gastjuffen- en meesters. Zij geven de site de nodige vulling en afwisseling en zorgen ervoor dat hun en ons materiaal vindbaar en bereikbaar is voor iedereen! We hopen dat we materiaal mogen blijven plaatsen en van Jufbijtje.nl dé plek te maken waar al het aanvullend lesmateriaal voor het basisonderwijs samenkomt!

Bedankt voor het bezoek aan de website en het lezen van dit bericht.

Kom je problemen tegen, heb je ideeën of wil je iets anders kwijt?
Neem dan contact op via info@jufbijtje.nl

2 Reacties
 1. Petra 3 jaar geleden

  Geen code gevonden, wèl één typefoutje. Onder het kopje Hawaii mist een r bij leerkrachtproof

  • Auteur
   Paul 3 jaar geleden

   Hi Petra, scherp! Hebben we inmiddels aangepast! Hint; De code staat niet in de tekst 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2016-2024 |  www.jufbijtje.nl | Teksten en afbeeldingen van derden zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren. | Algemene voorwaarden | Contact | JufBijtje is een handelsnaam van  Original1 Design te Poortugaal | KVK : 55504388 • BTW: NL002178380B02

Neem contact op

We horen graag wat je van de website vindt en beantwoorden graag je vragen! Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?