De spelborden bij Veilig leren lezen

Maak lezen leuk door er spelenderwijs mee bezig te zijn.

 

Voor leesmethode van Veilig leren lezen hebben we deze mooie spelborden gemaakt. Met deze spelborden lezen de kinderen niet alleen letters en woorden, maar leren zij ook hoe ze samen spelen en omgaan met winnen en verliezen.


Wat krijg je:

De bundels zijn ontworpen om aan te sluiten bij de methode en zijn opgedeeld in kernen waarbij we per kern de bijhorende lesstof behandelen. Elke bundel bestaat uit minimaal 10 borden.

Kern 1 t/m 6:

De eerste kernen (1~6) bestaan voornamelijk uit letterborden en borden met een opdracht zoals “Wat hoor je vooraan?” “Wat hoor je in het midden?” en “Wat hoor je achteraan?“. Daarnaast zijn er borden waarbij ze ook écht moeten lezen, woordje bij woordje moeten zoeken of een woordje bij een plaatje of een plaatje bij een woordje moeten vinden.

Kern 6 en hoger:
Na kern 6 zullen dit vooral borden zijn die inspelen op wat er binnen de methode in die kern wordt behandeld. de SCH, CH, NG en NK natuurlijk samengestelde woorden.

Elke set borden behandelt wat er in een kern wordt aangeboden en is een verlenging van het maken van het werkboekje en het samen lezen of verwerken van de methode Veilig gespeld.


Hoe gebruik je de borden:

Deze borden zijn ideaal om (gelamineerd) toe te voegen aan de kieskast zodat kinderen het zelf kunnen pakken. Ook kunnen de borden worden ingezet in een circuit, klassikaal of tegelijkertijd.

Natuurlijk zijn deze borden ideaal om ook thuis in te zetten, samen met oma/opa ,ouders en andere familieleden kunnen kinderen op een leuke manier laten zien wat ze al kunnen. Hoe maak ik lezen leuk !!!

 

Ik hoop zo dat jullie voor de kinderen het lezen leuk kunnen maken door er spelenderwijs mee bezig te zijn. Ze leren dan niet alleen letters/woorden en lezen maar ook hoe je samen speelt en het winnen en verliezen en hoe je daarmee omgaat.

 

Liefs

Juf Bijtje

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2016-2024 |  www.jufbijtje.nl | Teksten en afbeeldingen van derden zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren. | Algemene voorwaarden | Contact | JufBijtje is een handelsnaam van  Original1 Design te Poortugaal | KVK : 55504388 • BTW: NL002178380B02

Neem contact op

We horen graag wat je van de website vindt en beantwoorden graag je vragen! Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?